Mener konkurrentene blåser opp app-utvalget

Microsoft synes at Apple og Google teller på feil måte.

Mener konkurrentene blåser opp app-utvalget

Microsoft synes at Apple og Google teller på feil måte.

Microsoft forsøker å overbevise eksisterende og potensielle brukere av Windows Phone at antallet applikasjoner som tilbys til mobilplattformene kan leses på ulike måter.

I et blogginnlegg i forrige uke skriver Microsofts Brandon Watson at det da var 11 500 ulike applikasjoner i Windows Phone Marketplace. Dette er selvfølgelig langt færre enn de flere hundre tusen som finnes i Apples App Store og Googles Android Market.

Men Watson mener at konkurrentene blåser opp tallene ved å telle mange applikasjoner flere ganger og ved å regne for eksempel bakgrunnbilder som en applikasjonskategori.

– Hva er en app?, spør Watson.

– For oss, fra begynnelsen, har vi alltid fokusert på kvalitet framfor kvantitet. Vi tror ikke på praksisen om å telle «lite»-applikasjoner som unikt kvalititetsinnhold. I realiteten eksisterer de bare fordi utviklere ikke har tilgang på et Trial API og derfor må gjøre ekstra arbeid. Vi dobbel- eller trippelteller heller ikke applikasjoner som har blitt sendt inn på flere språk, skriver Watson.

Det er liten tvil om at utvalget av applikasjoner i Windows Phone Marketplace øker raskt, i alle fall i prosent. I begynnelsen av mars passerte antallet applikasjoner 9000, knapt fem måneder etter lanseringen. Men det var på omtrent det tidspunktet i livsløpet at både Apples App Store og Google Android Market begynte den voldsomme veksten, begge med mer enn 10 000 nye applikasjoner hver måned.

Det er svært mange som har lastet ned Microsofts gratis utviklingsverktøy til Windows Phone – 1,5 millioner ifølge Watson. Men han trekker heller fram de 36 000 utviklerne som er betalende medlemmer av Windows Phone-utviklerfellesskapet.

Ifølge Watson laster hver Windows Phone-bruker i snitt ned 12 applikasjoner i måneden. Dessverre vil Microsoft fortsatt ikke si noe om hvor mange som bruker Windows Phone så langt. Watson forteller heller ingenting om hvor mange applikasjoner som har blitt lastet ned eller har blitt solgt.

I løpet av fjerde kvartal leverte Microsoft to millioner Windows Phone-lisenser til mobilprodusentene, men dette tallet sier ingenting om hvor enheter som er solgt videre til sluttbrukere.

    Les også:

Til toppen