Mener konkurrerende Adcore-tilbud egentlig ikke eksisterte

Adcore-sjef Ole Oftedal fikk aldri 30 millioner fra Svein Stavelin, men angrer ikke på at han sa nei til et høyere tilbud fra en annen nordmann. - Det eksisterte rett og slett ikke.

Administrerende direktør Ole Oftedal i nettkonsulentselskapet Adcore AB sa tirsdag i svenske medier at han naturligvis var skuffet over at nordmannen Svein Stavelin ikke kjøpte resten av utenlandsvirksomheten til kriserammede Adcore.

I går ble det nemlig klart at Stavelin og partneren Martin Hauge kun overtar den norske og den ene danske virksomheten, med 175 ansatte til sammen.

Dermed ble det ikke noe av kjøpet av de resterende internasjonale kontorene som Stavelin hadde lovet.

Overfor digitoday.no vil ikke Oftedal svare på om de har noen nye kjøpere på gang eller om de vil forfølge denne saken i rettsapparatet. Han henviser kun til presentasjonen av halvårsresultatet som offentliggjøres den 24. august.

Under den ekstraordinære generalforsamlingen mandag den 9. juli var det Stavelins tilbud som vant fram, i en handel som Oftedal da karakteriserte som den beste som Adcore kunne oppnå på det tidpunktet.

Men det eksisterte også et konkurrerende tilbud på selskapene. Det var fem millioner svenske kroner høyere og lagt fram av blant andre den gamle Cell-strategen Bjørnar Jensen.

Han hadde tidligere på året forlatt selskapet og tatt med seg Adcores franske, italienske og amerikanske virksomhet. Nå siklet han på den resterende utenlandsvirksomheten.

Men han fikk tommelen ned av Oftedal.

Adcore-sjefen sa like etter generalforsamlingen i begynnelsen av juli at tilbudet fra Jensen i realiteten var mye dårligere enn Stavelins, fordi det lå forutsetninger som blant annet krav til oppnåelse av gunstige resultater..

I dag sier Oftedal til digitioday.no at tilbudet i realiteten var ikke-eksisterende. Derfor angrer han ikke på at han vendte tommelen ned i begynnelsen av juli og ignorerer Jensen og hans svenske kompanjong for å få inn et eventuelt nytt tilbud.

- Det fantes ikke noe alternativt tilbud, sier Oftedal til digitoday.no.

- Det viste seg at det hele var en bløff.

- Hvordan kan dere si at det var en bløff?

- Vi spurte dem. Det fantes ikke den pengesummen, svarer Oftedal.

Bjørnar Jensen vil først ikke kommentere påstandene fra Oftedal og har vanskeligheter med å forstå at Adcore-sjefen offentlig har påstått at de bløffet. Men til slutt kommer en kommentar:

- Vi har vanskeligheter med å forstå bruken av ordet bløff, både på grunn av de materielle verdiene som er involvert, men også fordi vi har en avtale om å ikke si negative ting om hverandre offentlig. Det er det eneste Jensen vil si offentlig.

Oftedal repliserer dette til Jensens kommentar:

-Jeg har ingen interesse å si negative saker om mennesker og hvis Jensen har oppfattet det jeg sa som negativt, så beklager jeg det. Hadde jeg villet, kunne jeg si mange negative ting om ulike mennesker. Jeg er kun opptatt av om det finnes penger eller ikke penger til oppkjøp. Jeg studerte tilbudet på 35 millioner i detalj og, som jeg sa på generalforsamlingen, det var svært mye dårligere enn det som vant fram ( altså Svein Stavelins bud på 30 millioner kroner - red.anm.).

Til toppen