Mener lanseringsplanen holder for SQL Server

Microsoft innrømmer at en forsinkelse kan skape problemer, men mener timeplanen vil holde for den endelige versjonen av Yukon.

Microsoft innrømmer at en forsinkelse kan skape problemer, men mener timeplanen vil holde for den endelige versjonen av Yukon.

Ikke uventet, er det kommet reaksjoner fra Microsoft på gårsdagens artikkel om Yukon, den kommende store oppgraderingen av SQL Server.

Les også

- Selv om vi har forsinket beta-utgaven av Yukon, har vi ikke gitt signaler om at lanseringen er utsatt. Den er fortsatt berammet til annet halvår 2003, presiserer produktsjef Petter Schatvet i Microsoft Norge. - Det innebærer ikke at vi får problemer med TPC-C-rankingen, siden den ikke er basert på kjøring med en beta av Yukon, men av Liberty, den mindre revisjonen av SQL Server som skal komme før Yukon. Vi regner med å greie både Liberty og .Net Datacenter Server innen TPCs halvårsfrist.

Når det gjelder neste oppgradering av Windows-klienten, altså Longhorn, etterfølgeren til XP, kommer Schatvet med det som for redaksjonen er en nyhet: Longhorn kommer ikke til å ha et Yukon-basert filsystem. Overgangen fra XP til Longhorn blir følgelig ikke så omfattende som man har hatt grunn til å tro hittil.

Tidshorisonten for Visual Studio.Net for Yukon vil ikke Schatvet kommentere.

- Det jeg kan si, er at vi vil få en mindre oppgradering av Visual Studio.Net, kalt Everett, på markedet i februar, i samsvar med planen.

Han understreker den store betydningen Yukon har for Microsoft.

- Yukon skal drive neste generasjon av serversystemene, og er viktigere enn Longhorn. Det hadde vært fint med en samtidig oppgradering av disse når Yukon kommer, men det er ikke gitt hvor mye som kan gjøres ferdig i løpet av det kommende året.

Til toppen