Mener Linux drives av Microsoft-hat

Hovedmannen bak operativsystemet OpenBSD fyrer kraftig løs på Linux i et ferskt intervju.

Hovedmannen bak operativsystemet OpenBSD fyrer kraftig løs på Linux i et ferskt intervju.

Lederen for prosjektet som utvikler den åpen kildekodebasert Unix-varianten OpenBSD, Theo de Raadt, er ikke nådig mot det rivaliserende Linux-operativsystemet i nylig et intervju med Forbes. Han mener at Linux rett og slett er søppel.

- Det er forferdelig. Alle bruker det, og de innser ikke hvor dårlig det er. Og Linux-folkene holder seg til det og legg til det i stedet for å gå tilbake og si "Dette er søppel og vi må fikse det".

Ifølge Forbes, mener de Raadt at dette delvis skyldes av Linux støttes av store maskinvareprodusenter som HP og IBM, som ifølge de Raadt har gjort Linux-hackerne om til en ubetalt arbeidsstyrke.

Han mener at Linux aldri har handlet om kvalitet.

- Det er så mange deler i systemet som bare er slike billige hacks, som tilfeldigvis virker, sier de Raadt, som samtidig sparker ut til Linus Torvalds.

- Jeg vet ikke hva han i det hele tatt fokuserer på lenger, men det er ikke kvalitet.

I en e-post til Forbes sier Torvalds til gjengjeld at de Raadt er "vanskelig", uten å ønske å kommentere uttalelsene til de Raadt ytterligere.

Om forskjellen på Linux og OpenBSD, sier de Raadt blant annet at Linux-folk gjør det de gjør fordi de hater Microsoft, mens medlemmene av OpenBSD-miljøet gjør det de gjør fordi de elsker Unix. Han kritiserer også Linux-miljøene for å ha en for rask utviklingssyklus, noe han mener ironisk nok får dem til lage ting med samme kvalitet som det Microsoft utgir.

Les hele intervjuet på denne siden.

Til toppen