Mener mange bærbare snart får LED-skjerm

Mener mange bærbare snart får LED-skjerm

Asus mener en ny og mer strømbesparende skjermteknologi snart vil bli vanlig i bærbare PC-er.

Bakgrunnsbelysningen til LCD-skjermer er strømkrevende. Derfor har skjermen stor betydning for batteritiden til bærbare PC-er.

Dagens LCD-skjermer lyses gjerne opp av en såkalt fluoriserende lampe med kald katode (CCFL). Ved å bytte denne ut med en LED-løsning, kan effektforbruket til skjermen reduseres med 1 til 2 watt.

Til Digitimes.com siesr Tony Chen, leder for Asusteks avdeling for bærbare PC-er, vil en reduksjon i effektforbruker på 1 watt kunne øke batteritiden med 30 til 45 minutter.

Det finnes allerede enkelte bærbare PC-er med LED-opplyst skjerm på markedet, blant annet Asusteks egen U1F og Toshiba Portégé R400. Dessuten er ventet at blant annet Apple og HP vil tilby dette før sommeren.

Chen mener at så snart LED oppnår ti prosent andel i markedet for skjermer til bærbare PC-er, så vil det ta av. Han mener at det er sannsynlig at dette vil skje i 2008.

Foreløpig er prisforskjellen på de to belysningsteknikkene for stor til at LED vil bli et masseprodukt. Per i dag LED 200 prosent dyrere, men Asustek forventer at prisforskjellen vil reduseres til 120 prosent i 2008. Chen mener dette kan være tilstrekkelig til at etterspørselen skyter i været.

Til toppen