TELEKOM

Mener mobil teknologiutvikling går for tregt

Sjefen for den store mobiloperatøren Vodafone mener det tar for lang tid før mobile teknologier tas i bruk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. feb. 2007 - 14:11

Arun Sarin, toppsjef for Vodafone, er beskymret over tregheten i mobilbransjen. Dette gjelder både hos leverandørene og operatørene.

- Om vi ikke begynner å bevege oss raskere, er andre som er klare til å ta over. Youtube fikk 20 millioner kunder på 18 måneder. For oss tok det 20 år, fortalte han en stor forsamling under denne ukens 3GSM-konferanse i Barcelona, ifølge NyTeknik.se.

Sarin mener bransjen må slutte å snakke så mye, og i stedet begynne å implementere.

- Vi har snakket om pengeoverføringer i lengre tid nå - det er på tide å slutte å snakke. Det samme gjelder for mobil TV, innen IP-kommunikasjon, betalinger, annonser og spill. Vi må kunne handle raskere, sa Sarin, ifølge ITPro UK. Som leder for verdens største mobiloperatør, målt i omsetning, er det ingen tvil om at mange lytter til det han har å si.

Sarin var også misfornøyd med utviklingen av Long Term Evolution (LTE), som også kalles 4G. Denne løsningen skal kunne gi mobilbrukere Internett-aksess med hastigheter på opptil 100 megabits per sekund.

Selv om LTE vil være attraktivt fordi den vil tilby bakoverkompatibilitet med 2G og 3G, mener han at bransjen vil kunne bli stående igjen og krangle over standarder mens Wimax-tjenestene rulles ut for fullt og gjør LTE irrelevant.

- Utviklingen av LTE går for langsomt. Om ikke prosessen påskyndes, velger vi andre alternativer, sa Sarin.

    Les også:

Men på ett område mener han at utviklingen har gått for langt.

- Det er for mange mobile operativsystemer i Europa som operatørene og utviklerne må støtte. Vi er nødt til å reduser det totale antallet operativsystemer i mobilene slik at vi enklere kan levere innhold, mener Sarin ifølge ITPro UK.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.