Mener mobilbank er sikrere enn nettbank

Signert Javaklient på mobiltelefonen skal hindre falske pålogginger, hevder Systek.

Mener mobilbank er sikrere enn nettbank

Signert Javaklient på mobiltelefonen skal hindre falske pålogginger, hevder Systek.

Nå går trenden klart mot bruk av mobilbank, som EDB lanserte i fjor sommer. I februar hadde minst 45.000 nordmenn begynt å bruke mobilbank, og det forventes en bratt vekst i år.

Foreløpig er det DnB Nor, Hedmark Sparebank, Nordlandsbanken, Skandiabanken og Storebrand Bank som tilbyr mobilbank, men ifølge EDB planlegger flere banker å tilby mobilbank til sine kunder.

Mange har likevel vegret seg for å bruke mobilbank til betaling fordi den brukes gjennom et litt begrenset grensesnitt som kan gå utover sikkerheten. Fordi mobilbanken også kan nåes gjennom en nettleser, kan det argumenteres for at den åpner et smutthull til kontoene gjennom en sikkerhetsprosedyre som ikke er like sikker som i den vanlige nettbanken.

    Les også:

Nå hevder selskapet Systek å ha den sikre løsningen for neste generasjons mobilbank. Med autoriasjon og passordkalkulator innebygget i mobilen mener selskapet at den både blir sikrere og mer brukervennlig enn dagens mobilbank.

Ved hjelp av en liten, signert Javaklient som lastes ned på mobiltelefonen etableres en «ende-til-ende»-sikkerhet som fører til at det ikke vil være mulig for en uautorisert bruker å foreta falske pålogginger fra en uautorisert klient.

– Dette stopper derfor de vel kjente påfølgende «phishing» e-postmeldinger som er ment å lure brukeren til å oppgi passordet sitt for å «reåpne» mobilbanken, hevder Bjørn Sloth i Systek.

Hele mobilbank-klienten er signert, og hvis en angriper prøver å endre kode eller parametre i klienten, så vil denne ikke lenger godtas av banken.

Den signerte klienten inneholder også engangspassordkalkulatoren, og brukeren slipper dermed å huske på å ha med seg enda en dings ved bruk av mobilbank og nettbank. Bankene sparer også store summer ved at de slipper å kjøpe inn og administrere en ekstra fysisk enhet.

Systek har allerede lansert neste generasjons mobilbank som har engangspassordkalkulator integrert og et konsistent skjermbilde for de fleste mobiltelefoner. Blant standardtjenestene finner man saldo, siste bevegelser, betaling inklusive e-faktura og varsel.

I den rikholdige opsjonslisten finnes lånesøknad m/kalkulator, valutakalkulator, «mobile wallet», eiendomssøk, sikker budrunde og verdipapir/forsikringstjenester.

Systek har utviklet mCommerce (mobile betalings-) tjenester siden 1998, og har deltatt i utviklingen av Ericsson «Mobile Commerce Platform», Telenor Mobil Handel, BankID for BBS, mobilbank for Sparebank1 samt Mobil BankID for Telenor.

Til toppen