Mener neste Xbox vil slå PlayStation

Bill Gates mener at Microsoft vil kunne overta spillmaskintronen med neste generasjon av Xbox.

Bill Gates mener at Microsoft vil kunne overta spillmaskintronen med neste generasjon av Xbox.

Microsoft skal i løpet av den 12. og 13. mai vise fram selskapets neste generasjon av Xbox, som foreløpig har kodenavnet Xenon, i TV-sendinger på MTV. De fleste tror at det endelige navnet på maskinen blir Xbox 360.

Under et pressemøte i går, kommenterte Microsoft-formann Bill Gates spillmaskinen og dens utsikter til å konkurrere med Sonys PlayStation-familie.

- Målet vårt med den forrige generasjonen var å delta i spillet. Vi kom ut av denne runden som sterk nummer to, sa Gates ifølge Reuters.

- Det vi har oppnådd med dette, mot betydelige, finansielle kostnader, var retten til å spille på nytt med høy troverdighet. Dette har ført til at folk nå ser på de to selskapene som tilnærmet likeverdige konkurrenter, mener Gates.

Ifølge Reuters, ble Gates spurt om Microsoft vil være i stand til å slå Sony med Xenon. Gates svarte at flere av selskapets ledere som er involvert i utviklingen av Xenon, har lovet Microsoft-sjef Steve Ballmer at Xenon vil slå Sony, og at Ballmer har ønsket den konkurrerende dynamitten velkommen.

    Les også:

Gates gjentok ifølge Associated Press også tidligere uttalelser om at Xenon vil være langt mer enn en ren spillmaskin. I stedet skal maskinen være et digitalt underholdssenter, med mer PC-funksjonalitet enn tidligere. Programvaremenyen skal tilsvare den i Media Center-utgaven av Windows XP.

- Når du bruker Xenon, vil du se en meny som gir deg tilgang til bilder, TV, musikk og alle slike ting, sa Gates. Han fortalte også at de som spiller vil kunne prate med sine venner, vite når disse er koblet på, og få tilgang til musikk og fotografier på deres konsoller gjennom et velkjent brukergrensesnitt.

Microsoft lanserte Xbox i 2001. Selskapet skal ha brukt mer enn to milliarder dollar på å utvikle og markedsføre den første generasjonen. Selskapet forventer at plattformen etter hvert vil bli en viktig inntektskilde.

Også Sony, og trolig også Nintendo, vil i midten av mai annonsere hver sin nye spillmaskin, som foreløpig kalles henholdsvis PlayStation 3 og Revolution. Dette skal skje i forbindelse med underholdningsmessen E3 2005.

Til toppen