Mener norsk IT-vekst er lavere enn ventet

IDC mener at det norske IT-markedet taper fart og peker ut to store bremser-faktorer.

IDC mener at det norske IT-markedet taper fart og peker ut to store bremser-faktorer.

Året er ikke ferdig, men nå kutter IDC i sine spådommer for hva som vil bli den endelige fasiten. Tidligere har selskapet spådd en vekst på mellom fem og seks prosent, men nå sier IDC at veksten bare blir på 4,2 prosent, skriver dagensIT.

IDC-analytiker Nils Molin forteller at det er en todelt svikt som gjør at totalveksten blir lavere. Den første er outsourcing.

- Outscourcingsbiten gikk generelt sett ikke så sterkt som vi hadde trodd, blant annet har Posten ventet med å sette ut flere kontrakter, sier Molin til dagensIT.

digi.no tok konktakt med Molin og spurte om det bare er lavere outsourcing som trekker ned. For hele PC-markedet klager over et overraskende og massivt prisfall på 20-30 prosent i år.

Molin bekrefter dette:

- IDC tror det norske maskinvaremarkedet vil ha falt med 1,2 prosent i 2005 sammenlignet med 2004. Dette og en lavere vekst i outsourcing er hovedårsakene til at IDC nå kutter anslaget for totalveksten, sier han til digi.no.

IDC tror den global IT-vekst vil ende på 5,5 prosent i 2006, men at Norge vil lande på 4,4 prosent. Innebakt i denne prognosen spår IDC igjen en sterkt vekst i outsourcing.

Til toppen