BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mener staten skyter seg i foten

Staten har gjort seg en bjørnetjeneste når de ikke gir store leverandører som IBM og EDB Business Partner rammeavtale, mener IKT Norge-sjef Per Morten Hoff.

28. nov. 2000 - 11:31
Statskjøpavdelingen i Statens forvaltningstjeneste
TelenorMerkantildataIBM, EDB Business DataBull


Men bransjeforeningen IKT-Norge tror ikke det.
- Statskjøp har skutt seg selv i benet ved å bare inngå avtaler med Telenor og Merkantildata, sier IKT Norge-sjef Per Morten Hoff til digitoday.no. Svært mange har avtaler og forbindelser med store og seriøse leverandører som nå ikke har rammeavtale. Statskjøp sier de vil at mer handel skal gå gjennom rammeavtalene, men jeg tror det omvendte vil skje.

Hoff mener at hele systemet med rammeavtaler trues hvis salget gjennom dem synker.
- Statskjøp har dessuten skapt seg et stort fremtidig problem. Hvem er det som vil bruke penger og tid på å søke om to år med årets konkurranse i minne, spør bransjeformannen.

- Det var ikke, og blir hvertfall ikke verdens undergang om man ikke får rammeavtale. De store aktørene vil ikke merke noe, men det er klart dette kan få konsekvenser for mindre aktører som ikke har fått ny avtale mener Hoff.

- Vi synes det er underlig at Statskjøp selv avlyste en anbudskonkurranse om å bygge deres egen markedsplass på Internett fordi det bare var to konkurrenter. Samtidig inngår de nye rammeavtaler der to aktører dominerer så tungt, sier Hoff til digitoday.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.