JUSS OG SAMFUNN

Mener teletilsynet må bli strengere

Post- og telesjef Willy Jensen må bli strengere, er konklusjonen i en rapport tilsynet selv har bedt om.

Post- og teletilsynet har som et ledd i sitt strategiarbeid fått utarbeidet en uavhengig rapport om hvor godt tilsynet fungerer.

Rapporten - skrevet av konsulentselskapet Teleplan og advokatkontoret Schjødt - er laget for at tilsynet skal få et korrektiv fra bransjen. 16 små og store teleaktører, inkludert Samferdselsdepartementet har blitt intervjuet og gitt innspill på teletilsynets rolle og utvikling. PT har blitt sammenlignet med tilsvarende aktører i Sverige og Danmark.

- Rapporten har vært svært nyttig, og vi har fått mange nyttige innspill på hva vi kan gjøre framover, sier PT-sjef Willy Jensen til digi.no.

Han forteller at det er spesielt på bredbåndsutviklingen PT i Norge har fått skryt på å være god på både initiativ og igangsetting.

Samtidig rettes skarpe skyts mot PT på å bli mer forutsigbar og proaktiv. PT oppfordres til å følge mer med i teknologiutviklingen og bli skarpere i kantene i form av et sanksjonsregime.

- Vi har fått klare råd om å bli strengere med bøter. Selv om vi flere ganger har truet med bøter, har vi historisk bare gitt en bot til Posten som ble gjort for fire år siden. Sanksjoner er en anbefaling som vi kommer til å følge opp med, sier Jensen.

Konsulentene har også sett på at det ofte forekommer uenigheter mellom Samferdselsdepartementet og PT, der PTs beslutninger i mange høyt profilerte saker er blitt omgjort av departementet.

I konsulentrapporten står det: «Uklarheter i regelverket og telemyndighetenes utilslørte uenighet om formålsbetraktninger og forståelsen av regelverket har skapt regulatorisk usikkerhet. Dette har trolig vært negativt for konkurransen.»

Konsulentene kommer også med kritikk på NBBL-avtalen, som er ganske skarp kritikk i en nøktern konsulentrapport.

    Les også:

Her bør det i såfall være ankeinstansen, samferdselsminister Torild Skogsholm, som bør føle seg mer truffet enn PT-sjef Willy Jensen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.