BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mener Telia fremdeles er monopolist

Telias konkurrenter i selskapets hjemmemarked mener selskapet fremdeles oppfører seg som om det var monopolist, og da spesielt knyttet til fast forvalg som ble innført i september i fjor. Konkurrentene mener Telia trenener telereformen.

Frode Eriksen
10. apr. 2000 - 16:56

- De forholdene vi har i dag er definitivt ikke fri konkurranse, sier administrerende direktør i Optimal Telecom, Markus Täkte, til Dagens Industri. Han sier at et stort antall kunder som vil være kunder hos Optimal fremdeles ikke er overført fra Telia.

- Jeg mener Telia bryter mot loven, og et slikt selskap hører ikke hjemme på børsen, tordner Täkte.

Han får støtte fra andre teleselskap.

Sjefen i Utfors, Jan Werne, mener Telia utnytter sin stilling og er en trussel mot markedet. I likhet med Täkte synes Werne at Telia ikke bør børsnoteres under de rådende forhold. Også han opplever at mange av selskapets kunder ikke blir overført til Utfors som sitt faste forvalg.

Den største av Telias utfordrere på det svenske markedet er NetCom, og administrerende direktør Lars Johan Jarnheimer sier at det skjer for mange feil fra Telias side til at det kan være tilfeldig.

- Telia må nå begynne å handle som et vanlig selskap når det skal på børsen. Men det gjør ikke et selskap som har de samme eierne som telemyndigheten. Det er det rene Russland, sier han.

Tele1 Europe er et selskap som ikke har merket særlig til problemene, men det tror selskapet heller kommer av at en har hatt sitt fokus mot bedriftsmarkedet, og derfor ikke har hatt det samme behovet som de andre selskapene i å få overført privatkunder til fast forvalg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.