Mener Telia Sonera trenerer 3G-utbygging

Den svenske UMTS-operatøren 3 anklager Telia Sonera for bevisst å forsinke deres nettverksutbygging.

I et intervju i fredagens utgave av Dagens Industri går administrerende direktør Chris Bannister i 3 knallhardt ut mot storebror Telia Sonera.

- Helt siden Marie Ehrling ble ansatt som Telia Soneras Sverige-sjef har de konsekvent avvist å dele master med oss, hevder Bannister.

Tidligere har 3 anklaget Tele 2, som driver et felles UMTS-selskap med Telia Sonera, for det samme - heller ikke de vil samarbeide om mastutbyggingen.

- Nå vil åpenbart også Telia Sonera utnytte sin dominerende stilling for å forsinke vår utbygging. Jeg antar at de ble nervøse da de så at vi lanserte våre 3G-tjenester så tidlig, sier Bannister.

Ifølge nyhetsbyrået Direkt har Chris Bannister og 3 ingen kontakt med Telia Sonera, men setter sin lit til at det svenske teletilsynet skal tvinge motparten, også Tele 2 , til forhandlingsbordet.

Telia Sonera avviser kritikken, og sier at de gjerne deler master med 3, "men da må 3 også la oss utnytte deres master", sier talsmann Ola Kallemur.

3 lanserte sitt UMTS-nett i Sverige - det første i Norden - mandag 5. mai (telefonsalget og nettet åpner 10. juni). Du kan lese mer om nettet via lenkene under:

    Les også:

Til toppen