Mener Vista mangler støtte for turbominne

Sony og Microsoft strides om hvorvidt Windows Vista faktisk inkluderer alt som loves.

Mener Vista mangler støtte for turbominne

I forrige uke ble det kjent at Sony, i likhet med HP, ikke vil utstyre selskapets nyeste, bærbare PC-er med Intels Turbo Memory, en flashminne-basert løsning som skal gi raskere oppstart av operativsystem og programvare som brukere ofte benytter. Foreløpig er det bare Windows Vista som skal ha støtte for systemet, og turbominnet skal ta i bruk løsninger basert på ReadyBoost- og ReadyDrive- funksjonaliteten i Windows Vista.

Overfor ZDNet UK hevdet Sony i forrige uke at denne støtte ikke var på plass i Windows Vista ved lanseringen og at den ikke vil bli tilgjengelig før i den første servicepakken.

Ifølge Sony gir Intels turbominne ingen fordeler til kundene på det nåværende tidspunkt.

Dette har selvfølgelig ikke fått stå uimotsagt.

- Turbo Memory fungerer i dagens utgave av Vista, sier Kris Rodolf i Intel til ZDNet UK, som også sier at Sonys uttalelse er ikke korrekt.

En representant for Microsoft følger opp og sier til ZDNet UK at Microsoft vil fortsette å forbedre og optimalisere denne funksjonaliteten, men at det ikke er noe problemer selskapet er klar over som skal hindre PC-leverandører fra å ta i bruk Turbo Memory for å oppnå gode ytelsesresultater sammen med Windows Vista.

Sony, ved produktspesialist for Vaio-serien, David Spaeth, står derimot på sitt og mener at denne funksjonaliteten i praksis er blitt utsatt med et år av Microsoft.

- Microsoft satte seg ned og sa 'OK, for å få Vista ut på markedet, hva er de virkelig viktige delene av programvaren vi trenger for en lansering?'. De var nødt til å krysse ut eller hoppe over noen deler av operativsystemet, og en av disse delene var støtte for dette tredje nivået med minne, hevder Spaeth overfor ZDNet UK.

    Les også:

Han mener Microsoft kunne gjøre dette fordi det knapt fantes maskinvareprodukter med støtte for Intels Turbo Memory på markedet da Windows Vista ble lansert. I dag er situasjonen i ferd med å bli en annen.

Helt uten effekt mener Spaeth riktignok ikke at Turbo Memory-brikken er. Han mener at man kan oppnå en ytelsesforbedring på 10 til 15 prosent, noe som er lavt i forhold til den dobling av ytelsen av ved disk-intensiv bruk som teknologien egentlig lover. Også HP har hoppet over Turbo Memory fordi selskapet mener det har liten effekt.

Spaeth mener at Vista per i dag ikke er i stand til å gjenkjenne hvilke prosesser og filer som må forhåndslastes inn i flashminnet, noe som er helt sentralt i teknologien.

Han sier videre at Sony sannsynligvis vil komme med bærbare PC-er med Turbo Memory etter at servicepakken til Windows Vista er sluppet.