Mener Vista vil føre til økte minnepriser

Minneleverandører tror at økt salg av Windows Vista vil føre til økt etterspørsel etter minne.

Mener Vista vil føre til økte minnepriser

Minneleverandører tror at økt salg av Windows Vista vil føre til økt etterspørsel etter minne.

Microsoft Windows Vista krever mer minne enn Windows XP. Hvor mye, er leverandørene noe uenige om.

Microsoft oppgir at 512 MB minne er tilstrekkelig for å kjøre Windows Vista Home Basic og 1 GB tilstrekkelig for å kjøre de øvrige utgavene, som også støtter Aero-brukergrensesnittet.

PC-leverandøren Dell mener at 512 MB, selv med Home Edition, bare er tilstrekkelig til å kjøre selve operativsystemet, uten å kjøre andre applikasjoner eller spill. 1 GB er ifølge Dell tilstrekkelig for å kjøre Windows Vista med Aero, men at ytelsen vil svekkes så snart man begynner å åpne flere vinduer, applikasjoner eller spill. Selskapet anbefaler derfor 2 GB minne for brukere som ønsker å kjøre Vista med Aero.

Computerworld.com refererer uttalelser fra David Short, en konsulent i IBM Global Services Division som har testet Windows Vista i to år. Han fortalte nylig fortalte deltakerne på den IBM-orienterte brukergruppekonferansen Share i Tampa, Florida, at mens 2 GB er ideelt for Windows XP, er 4 GB nærmere nirvana for Windows Vista. Dette er det maksimale 32-bits utgavene støtter.

Like enkelt er det ikke for 64-bitsutgavene. 64-bits Home Basic støtter inntil 8 GB med minne, Home Premium støtter det dobbelt, mens de øvrige versjonene støtter over 128 GB med minne.

For minneleverandørene er dette selvfølgelig gode nyheter, i hvert fall hvis salget av Windows Vista tar av. Det vil trolig bli stadig færre PC-leverandører som vil levere PC-er med Windows Vista og mindre enn 1 GB minne, mens Windows XP-maskiner fortsatt ofte leveres med 512 MB minne som standard.

Brian Hsieh, president ved minneprodusenten Powerchip Semiconductor Corporation (PSC), sier til Digitimes.com at man har tro på at Windows Vista vil drive opp DRAM-prisene i andre kvartal.

– Lavsesongen kan være så lenge som til mai eller juni, men etterspørselen vil ta seg opp i en andre halvdelen av kvartalet, sier Hsieh.

    Les også:

Til toppen