KORTNYTT

Mener W3C bør ta utgangspunkt i HTML5

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. apr. 2007 - 14:04

Representanter for Mozilla, Apple og Opera Software har sendt et forslag til den nyopprettede HTML Working Group i standardiseringsorganisasjonen W3C (World Wide Web Consortium) med et forslag om at arbeidet gruppen skal gjøre for å videreutvikle oppmerkingsspråket HTML (HyperText Markup Language) bør ta utgangspunkt i det som kalles HTML5.

HTML5 har blitt samlenavnet på løsninger som er blitt utarbeidet av WHATWG (Web Hypertext Application Technology Working Group) i spesifikasjonene Web Apps 1.0 og Web Forms 2.0. Den først fokuserer på hvordan man enklere kan lage webbaserte applikasjoner, mens den andre beskriver mer nettlesersentrert behandling av webformularer.

I brevet, som er undertegnet av blant annet Brendan Eich, teknologisjef i Mozilla Foundation, og Håkon Wium Lie, teknologisjef i Opera Software, foreslås det at den kommende HTML-versjonen fra W3C også skal kalles HTML 5.

De tre selskapene lover også å gi W3C ikke-eksklusiv copyright til HTML5-spesifikasjonene dersom arbeidsgruppen går med på forslagene.

De første svarene på innlegget tyder på at mange mener det ville være galskap ikke å basere det videre arbeidet på det som allerede er blitt gjort av WHATWG. Andre er mer skeptiske og ønsker en nøye revidering av de foreslåtte spesifikasjonene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.