Mener Web 3.0 er geografibasert

Geografisk web og lynutvikling av flysimulatorer er blant temaene på IFI-studentenes årlige arrangement.

Mener Web 3.0 er geografibasert

Geografisk web og lynutvikling av flysimulatorer er blant temaene på IFI-studentenes årlige arrangement.

Studentforeningene ved Institutt for Informatikk (Ifi) på Universitetet i Oslo (UiO) inviterer torsdag neste uken til det åpne arrangementet dagen@ifi, som i år arrangeres for femte gang.

PR-ansvarlig for dagen@ifi, Daniel Chaibi, skriver i en melding til digi.no at målet til dagen@ifi er å samle næringsliv og forskningsgrupper samt krydre dette med foredrag om hete IT-tema.

- Det som gjør dagen så spesiell er den fine miksen av alt dette samt festlige aktiviteter hele dagen og et knall kveldsprogram for å runde av. Vi er det største studentdrevne dagsarrangementet på UiO, forteller Chaibi.

På foredragssiden kommer blant annet Geodata for å snakke om det de mener blir Web 3.0. IBM og Linden Labs har tidligere proklamert at 3D blir hovedelementet i web 3.0, mens Geodata mener web 3.0 blir en «GeoWeb», med en globus som nettleser.

Google skal forelese om informasjonsdeling på weben gjennom webbaserte applikasjoner, mens Systems in Motion vil demonstrere hvordan man med selskapets teknologiplattform kan lage en flysimulator på 60 minutter.

Tandberg skal fortelle utviklingen av selskapets Tiger-kamera for videokonferanser.

I tillegg holdes det blant annet flere foredrag Service-Oriented Architecture (SOA), inkludert ett som har som har som mål å avvæpne forvirringen rundt tjenesteorientering og å forklare hvilke problemer SOA forsøker å løse.

dagen@ifi starter klokken 11 torsdag den 25 oktober og varer utover kvelden. Mer informasjon finnes her.

Til toppen