Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Menn skryter på seg datakunnskaper

Kvinner har mindre tro på sine datakunnskaper enn menn, viser en ny undersøkelse blant amerikanske studenter.

Therese Werenskiold
23. jan. 2001 - 12:42

Menn har en større hang til å rangere sine datakunnskaper som "over middels" enn det kvinner har. Dette til tross for nesten identisk erfaring og bruksmønster. Forskerne som har gjennomført undersøkelsen blant amerikanske studenter, har også kommet frem til at kvinner i mindre grad tilbringer online-tid i praterom eller spiller videospill.

Den britiske nyhetstjenesten The Register skriver mandag at det kan være verd å merke seg at unge menn aldri har vært kjent for falsk beskjedenhet. Gutta hevder gladelig at de har gått til sengs med 50 utrolig fine damer, mens det i virkeligheten er slik at synet av Lara Croft er det nærmeste de har kommet en lettkledd kvinne.

Undersøkelsen ble foretatt blant nybakte studenter ved Universitetet of California in Los Angeles (UCLA) og viste at 77,8 prosent av jentene og 79.5 prosent av guttene oppga "jevnlig bruk" av sine datamaskiner, men guttene karakteriserte sine kunnskaper som "over gjennomsnittet" to ganger så ofte som jentene gjorde.

Denne forskjellen mellom kjønnene er den største som har blitt rapportert siden forskerne begynte å stille spørsmål om databruk på midten av åttitallet.

Professor og leder for undersøkelsen, Linda Sax, sier ifølge The Register at kvinners mangel på selvtillit når det gjelder datakunnskaper kan føre til ulemper i arbeidslivet.