Mer åpen kildekode i europeiske bedrifter

En fersk IDC-undersøkelse viser at europeiske bedrifter bruker stadig mer åpen-kildekode.

En fersk IDC-undersøkelse viser at europeiske bedrifter bruker stadig mer åpen-kildekode.

Analyseselskapet IDC skriver i en pressemelding at en undersøkelse selskapet nylig har gjort, viser at stadig flere europeiske bedrifter tar i bruk produkter basert på åpen kildekode. Ikke minst gjelder dette de mellomstore og store bedriftene.

Undersøkelse, Western European End-User Survey: 2005 Spending Priorities, Outsourcing, Open Source, and Impact of Compliance, ble utført i mars i år. 625 selskaper fordelt på land i Vest-Europa ble intervjuet om forskjellige programvarerelaterte spørsmål.

Ifølge IDC, var det spesielt i områdene databaser og operativsystem hvor åpen kildekodeprogramvare ble benyttet. En tredjedel av bedriftene fortalte om betydelig, aktive bruk av åpen kildekodebaserte databaser. IDC mener dette har stor betydning for denne delen av markedet, og at disse produktene tar markedsandeler fra proprietære, kommersielle produkter.

- Den store økningen i bruken av åpen kildekodeprogramvare blant europeiske selskaper er én av flere overraskelser denne undersøkelsen har gitt, forteller IDC-analytiker Bo Lykkegaard i pressemeldingen.

- En annen overraskelse var hvor viktig europeiske selskaper oppfatter programvare for være for deres evne til å konkurrere. Mer enn halvparten av bedriftene som svarte, sa at programvareteknologi er "veldig viktig" for at deres virksomhet skal være vellykket. Dette strider mot påstander fra visse industriobservatører, som sier at IT ikke lenger en kilde til konkurransemessige fordeler, sier Lykkegaard.

Til toppen