Mer åpenhet på Oslo Børs

Apartheiden er på god vei til å bli avskaffet på Oslo Børs, for i dag er enda en informasjonsbarriere fjernet.

Apartheiden er på god vei til å bli avskaffet på Oslo Børs, for i dag er enda en informasjonsbarriere fjernet.

Et gammelt skalkeskjul har blitt revet på Oslo Børs. Fra og med i dag vil handelssystemet også opplyse om hvilke meglerhus som står bak de ulike handler som blir gjennomført. Meglerhusenes gjemmesteder for offentligheten har dermed blitt færre.

Endringen består i at for hver handel som gjennomføres vil du nå kunne lese hvilken megler som har stått for salget og hvem som har håndert kjøpet. Dermed får man en oversikt over hvilke meglerhus som er aktive og passive i handel av de ulike aksjer. Dette gir også et bedre innsyn i spesielt de store og interessante postene, foruten at man også ser hva som er av intern handel i de ulike meglerhusene.

Dette er informasjon som tidligere har vært forbeholdt alle medlemmene av Oslo Børs, eller de som har betalt dyre penger ved ha en egen terminal. Å vite hvilke hus som er "på kjøpern" og "selgern" er i mange tilfeller verdifull informasjon, og som er med på å gi et bedre overblikk over markedssituasjonen. At denne informasjonsdiskrimineringen derfor nå er blitt fjernet, skal Oslo Børs ha skryt for, selv om man kunne ha ropt at den burde ha kommet tidligere.

At Oslo Børs nå frigir denne informasjonen kan sees på som enda et steg på veien for å tilpasse seg et NOREX samarbeid med Stockholms børsen. Der har denne informasjonen vært en del av kursbildet i lengre tid.

Til toppen