Mer automatikk i ny SpamAssassin

Skal gjøre e-postfiltrering enklere for både mottakere og administratorer.

Mer automatikk i ny SpamAssassin

Skal gjøre e-postfiltrering enklere for både mottakere og administratorer.

Apache Software Foundation (ASF) kunngjorde i går i går at stiftelsen har kommet med den første store kodeoppdateringen til e-postfilteret SpamAssassin siden mai 2007.

Den nye utgaven har versjonsnummeret 3.3.0 og representerer et viktig skille hvordan reglene, som benyttes for å gjenkjenne søppelpost, oppdateres.

Fra og med denne utgaven er reglene separert fra kjerneproduktet og lastes i stedet ned ved å bruke verktøyet «sa-update». Metoden har vært under frivillig utprøvring siden versjon 3.2.x og har blitt svært populær, skriver ASF i et blogginnlegg.

- Med sin automatiske oppdateringsfunksjon, sa-update, er SpamAssassin ikke bare tidsbesparende for sluttbrukerne, men også for e-postadministratorerm sier Daryl C. W. O'Shea, formann i Apache SpamAssassin Project Management Committee (PMC), i blogginnlegget.

Den nye utgaven skal også ha bedre støtte for IPv6 og en rekke nye konfigurasjonsmuligheter. En oversikt over nyhetene finnes i dette dokumentet.

Ifølge O'Shea brukes SpamAssassin av virksomheter og organisasjoner i alle størrelser. Løsningen tar i bruk metoder og standarder som tekstbaserte mønstre, bayesisk poengberegning, DNS-baserte svarte- og hvitelister, avsenderautentisering og e-postsignaturer for å skille mellom ønsket og uønsket e-post. Løsningen bruker et prinsipp som går ut på å identifisere flere årsaker til å klassifisere en e-postmelding som spam for å forbedre nøyaktigheten. Dette skal redusere faren for at legitime meldinger blir feilaktig identifisert som søppelpost.

SpamAssassin er skrevet i Perl og kan kjøres på de fleste plattformer, inkludert Windows. Det kan lastes ned fra denne siden.

Til toppen