Mer avansert rettighetssystem fra Microsoft

Microsoft avslørte søndag egenskapene til selskapets oppdaterte rettighetsprogramvare for digital media.

Microsoft avslørte søndag egenskapene til selskapets oppdaterte rettighetsprogramvare for digital media.

Microsoft annonserte søndag funksjonaliteten i den neste generasjonen av selskapets Windows Media DRM-teknologi (Digital Rights Management). Teknologien skal ifølge selskapet muliggjøre blant annet beskyttelse, leveranse og avspilling av abonnementsbasert eller on-demand-basert digital musikk og video. Scenariene omfatter Windows-baserte PC-er og enheter, PDA-er og mobiltelefoner basert på Windows Mobile, samt nettverkstilkoblet hjemmeunderholdningsutstyr.

Teknologien, som til nå har vært kjent under kodenavnet Janus, skal gjøre det enklere for brukere å fornye abonnementer på mediefiler de allerede har tilgang til.

Brikkeprodusenter skal kunne implementere støtte for den nye utgaven av Windows Media DRM gjennom et porteringssett som inneholder ANSI C-kode. Det skal også være gjort tilgjengelig andre verktøy for å gjøre implementeringen i av de nye egenskapene enklere i medieavspillingsenheter. Det er likevel ventet at det vil ta mange måneder før avspillingsenheter med støtte for teknologien vil komme på markedet.

Blant selskapene som vil støtte den nye teknologien for opphavsrettsbeskyttelse er Roxio gjennom Napster-tjenesten, Creative, Dell, Archos, Rio, iRiver og Disney.

Til toppen