BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mer Clancy-basert anti-terror

En ukjent terroristgruppe kopierer historiske gisselsituasjoner rundt omkring i verden. Det superhemmelige Rainbow Six-teamet blir satt inn for å nøytralisere terroristene og frigjøre gislene. Etter en tid finner man ut at lederen for terroristgruppen er et tidligere medlem av Rainbow Six. Dette danner rammen for ni nye oppdrag i klassisk Rainbow Six-stil.

7. des. 2001 - 06:12
Rainbow Six - Rouge Spear: Black ThornRainbow Six

Maskinvarekrav

  • 266 MHz Pentium II
  • 64 (128 MB anbefales) MB RAM
  • 550 MB ledig harddiskplass (1GB anbefales)
  • Windows 9X/2k
  • Directx 8 kompatibelt skjermkort som støtter 16 bits farger. For 3D-akseleasjon kreves det i tillegg at skjermkortet har minst 4 MB RAM (helst 16 MB) og støtter Direct 3D

Rainbow Six er et ganske gammelt spill - fra 1998 for å være nøyaktig. Noe som forundrer meg er at det fremdeles kommer nye versjoner til dette spillet, tilsynelatende uten at verken grafikk, gameplay eller AI (kunstig intelligens) er gjort noe særlig med. Med andre ord er Black Thorn stort sett det samme spillet som ble gitt ut i 1998, bare med ny handling og flere våpen.


Tilsvarende tilleggspakker som er gitt ut tidligere er: Covert Operations, Eagle Watch, Gold Pack, Rouge Spear og Rouge Spear: Urban Operations. Jeg har ikke prøvd noen av disse.

Det området som har fått størst forandringer siden originalen, er våpnene. I Rainbow Six var det mindre enn ti våpen å velge mellom (foruten pistoler). Nå er det opp i mot 50. Det er også mange flere pistoler å velge mellom.

Blant de ni oppdragene er det mye underholdning, og i mange av dem måtte jeg gjøre utallige forsøk før jeg greide det, selv om jeg spilte på "Easy" (letteste vanskelighetsgrad).

Noe man kanskje vil reagere på er at det er utrolig mange knapper å holde styr på, og at "autoaim" (våpenet sikter automatisk inn på fiendens hode) er på som standard, men disse tingene er vel ikke å regne for problemer, da de er lette å unngå/leve med.

Dette spillet er nok siktet spesielt inn på Rainbow Six-fans, men kan likevel være svært underholdende for folk som synes militærgreier generelt er kult.


Lyden er etter min oppfatning litt dårlig, men er likevel godt tilpasset resten av spillet.

Det kan se ut til at dette spillet først og fremst er ment som en form for "oppvarming" til Ghost Recon som nå nettopp er sluppet, én måned etter at Black Thorn ble utgitt.

Produsent: Red Storm Entertainment Inc
Distributør: Ubi Soft Entertainment
Distributør i Norge: Ubi Soft Entertainment Nordic AS
Offisiell hjemmeside: Rouge Spear: Black Thorn
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.