RESULTATERFINANS

Mer Concorde for Merkantildata

Merkantildata kjøper den danske konsulentvirksomheten til Computer Advances Group for 18 millioner kroner i kontanter. Hoveddelen av virksomheten er konsentrert rundt programvaren Concorde.

Jørgen Christiansen
22. des. 1998 - 10:37

Merkantildata har inngått avtale om kjøp av tre programvare-/konsulentselskaper innenfor Concorde/AXAPTA

applikasjoner i Danmark. Selger er Computer Advances Group (CAG) i Norge.

Oppkjøpet gir Merkantildata 50 nye ansatte i Danmark og en forventet omsetning i 1999 på 50 millioner kroner med tilhørende resultatmargin på åtte prosent. Oppkjøpet vil bli gjenstand for en due diligence-prosess som ventes avsluttet i overgangen februar/mars 1999, og skal ha regnskapsmessig virkning fra 1. januar 1999.

De tre selskapene som kjøpes er CAG Activ Informatik AS, CAG Cohen & Martens AS og CAG LAN International AS. Disse selskapene representerte CAGS danske konsulentoperasjon.

Activ Informatik har forretningsadresse i Århus. Selskapet driver konsulentvirksomhet, opplæring, spesialutvikling og implementering primært knyttet til Concorde/AXAPTA, kommunikasjonssystemet Citrix WinFrame, samt diverse nettverksløsninger, databasesystemer og operativsystemer. I tillegg tilbyr selskapet tjenester knyttet til webhotell (design/vedlikehold av internett-hjemmesider for små og mellomstore bedrifter). Felmsted Konsernet, Esbjerg Musikkhus og

Ankerhus er blant selskapets kunder. Selskapet har 22 ansatte. Activ Informatik forventes å nå en omsetning i 1998 på cirka 18 millioner danske kroner (DKK).

Cohen & Martens har forretningsadresse i København. Selskapet er et velrenommert konsulentselskap med spesialkompetanse innenfor implementering av Concorde/AXAPTA i mellomstore og store bedrifter, samt ledelsesinformasjons-systemet SAS MBA (levert av SAS Institute Inc). FDB, Bon-Bon, Erhvervs- og Selskapsstyrelsen og OTIS er blant selskapets kunder. Selskapet har 16 ansatte, og forventes å nå en omsetning i 1998 på omlag DKK 10 millioner.

LAN International har forretningsadresse i København. Selskapet har virksomhet innen programvareutvikling, opplæring og rådgivning spesielt rettet mot advokatfirmaer. Hørlick & Partnere og Ertbøll & Partnere er blant selskapets kunder. Selskapet har 12 ansatte, og forventes å nå en omsetning i 1998 på anslagsvis DKK 6 millioner.

Oppkjøpene må ses i sammenheng med Merkantildatas Concorde-satsing. Oppkjøpene representerer et betydelig kompetansetilskudd innen dette området i Danmark. - Merkantildata, gjennom forretningsområdet

Merkantildata Applikasjon, ser betydelige muligheter til å vinne store markedsandeler i det danske markedet for denne type

konsulenttjenester, skriver Merkantildata i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.