Mer data enn tale i mobilnettene

Voldsom vekst for mobilt bredbånd.

Mer data enn tale i mobilnettene

Voldsom vekst for mobilt bredbånd.

Datatrafikken over mobilnettverk var i desember i fjor større enn taletrafikken. Det forteller Ericsson etter å ha registrert trafikk i virkelige nettverk over hele verden.

Ifølge Ericssons tall har den globale datatrafikken over mobilnett vokst med 280 prosent de to siste årene, og selskapet mener trafikken vil dobles for hver av de neste fem årene.

Både taletrafikken og datatrafikken var i desember på omtrent 140 petabyte i måneden. Ericssons målinger viser dessuten at trafikken i 3G-nettverkene passerte trafikken i 2G-nettverkene i desember i fjor.

- Dette er en viktig milepæl hvor omtrent 400 millioner mobile bredbåndsabonnenter nå genererer datatrafikk som er større enn taletrafikken fra de totalt 4,6 milliarder mobilabonnentene i verden, fortalte Hans Vestberg, toppsjef i Ericsson, i forbindelse med CTIA Wireless 2010-konferansen som ble arrangert i Las Vegas denne uken.

Sosiale nettverkstjenester på mobile enheter og pc-er med støtte for mobilt bredbånd genererer en stor andel av den mobile datatrafikken. Ericsson nevnet at 200 mobiloperatører i 60 land tilbyr Facebook-produkter til mobiltelefoner. Mer enn 100 millioner aktive brukere besøker Facebook via mobile enheter.

Til toppen