BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mer datatrøbbel rundt børsen

Oslo Børs Informasjons informasjons-server brøt sammen i dag morges. Kunder som Nettavisen, SOL og NRK TekstTV måtte pent vente til lunchtider med oppdaterte børsmeldinger.

Eirik Flaa
17. juni 1997 - 16:22

Det var tynt med børsmeldinger på Nettavisen, SOL og NRK Tekst-TV i formiddag etter at Oslo Børs Informasjon (OBI) sin informasjonsserver krasjet under oppstarten i dag morges. Vanlig rutine når systemet krasjer er at et backupsystem blir satt igang, men signaler fra dette systemet kan bare mottas dersom mottakeren har det nødvendige mottaksapparat.

- For å kunne motta informasjon fra vår backupsystem kreves det at mottaker har installert fasiliteter som håndterer dette. Det er i første rekke snakk om hvor mye ressurser kunden ønsker å bruke på sikkerhet. Falcon og Reuters er blant de som har installert slike løsninger, sier IT sjefen i Oslo Børs Informasjon Dag Eriksson til digi. Han forklarer at hendelsen idag er uheldig, men at man aldri kan regne med å få 100 prosent oppetid

- Dette gjelder forsåvidt alle typer systemer av denne størrelsesorden. Vi jobber likevel hardt med å holde kvaliteten på tjenesten oppe, sier Ericsson som håper at feilfrekvensen vil synke når dagens problem er kartlagt. Han sier dessuten at feilen som skjedde hos OBI i dag ikke har sammenheng med de feilene som den siste tiden har skjedd med handelssystemet til Oslo Børs, som forøvrig som er på vei til å skiftes ut.

Informasjonssjef i Oslo Børs, Bernt Bangstad synes det er beklagelig at informasjon fra stiftelsen ikke kommer ut til alle, men mener likevel ikke det er god nok grunn til å stoppe handelen.

- Alle meglerne har hatt tilgang på børsmeldingene, og det er det viktigste. I prinsippet vil alle ha tilgang på nødvendig informasjon gjennom disse, sier Bangstad til digi. Bangstad lover at de generelle problemene rundt informasjonsflyten på børsen vil bli bedre når det nye handelssystemet er oppe og går første halvår 1998.

Børsmeldingene fra Nettavisen, SOL og NRK Tekst-TV var på plass igjen rundt klokken 12.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.