BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mer dedikert maskineri tilbys virtuelt

Citrix lar deg laste ned både «Branch Repeater» og «Access Gateway».

12. mars 2010 - 10:41

Citrix kunngjorde onsdag at de tilbyr to nøkkelprodukter for distribuerte miljøer også som virtuelle enheter i selskapets VPX-familie. Branch Repeater VPX kommer på markedet mot slutten av måneden, mens Access Gateway VPX er tilgjengelig umiddelbart.

«Express»-versjoner av begge loves som gratis nedlastinger seinere i år. En tilsvarende «express»-utgave av NetScaler VPX – en enhet for effektive leveranser av interaktive webapplikasjoner i store miljøer, med belastningsfordeling, datakomprimering, cache, SLL, VPN, sikkerhet og ytelsesovervåking – har vært tilgjengelig siden i fjor høst.

Branch Repeater VPX er en WAN-akselerator, altså en enhet som gir inntrykk av at båndbredden mellom der applikasjonstjenester leveres og der de mottas er større enn den faktisk er. Hensikten er å sørge for at brukere i for eksempel avdelingskontorer opplever hensiktsmessige responstider og kvalitet, også i tjenester med multimedia.

Access Gateway VPX er en SSL VPN (virtuelt privat nett) som sikrer både virtuelle arbeidsflater og applikasjoner.

En åpenbar fordel med SSL VPN og WAN-akselerator som virtuelle enheter, ifølge Citrix, er at bruken er langt mer fleksibel enn for fysiske enheter. Det kommer til nytte både når man må skalere opp eller ned, og når man kjapt skal få opp løsninger med begrenset varighet, for eksempel en ad hoc arbeidsgruppe som skal jobbe tett sammen en måneds tid.

Citrix tar sikte på å tilby stadig mer infrastruktur som virtuelle enheter, heter det. Det innebærer fordeler som større fleksibilitet i utlegg, mer effektiv bruk av maskinvare, og mulighet for utlegg på forespørsel. Virtuell infrastruktur er spesielt interessant i miljøer der man ønsker å tilby IT-tjenester basert på faktisk bruk.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.