Mer effektiv serverdrift med svitsjet KVM

K. Leteng tilbyr en ny KVM-løsning, der hver av opptil åtte brukere kan svitsje mellom opptil 32 servere uten å gå veien om det vanlige nettverket.

Tynset-bedriften Leteng AS har i mange år spesialisert seg på komponenter som løser problemer de fleste med ansvar for nettverk møter til daglig. Den har nå tatt på seg å distribuere "KVM" ("keyboard, video, mouse") løsningen AMX fra Avocent som gir opptil åtte brukere direkte tilgang til opptil 32 servere over vanlig UTP-kabel, uten å gå over det vanlige nettverket.

Les også

Systemet består av tre fysiske komponenter, i tillegg til vanlig UTP-kabel og spesiell programvare. Bildet til høyre viser AMIQ, adapteren som koples til serverens utganger til tastatur, skjerm og mus i den ene enden, og til UTP-kabel i den andre. UTP-kabelen forbinder adapteren, og derved serveren, til KVM-svitsjen AMX5000 som er avbildet nedenfor.


Svitsjen har til sammen 40 UTP-utganger. 32 av dem går til hver sin server, mens de øvrige åtte går til hver sin bruker. I tillegg er det en Ethernet-utgang, som brukes til å konfigurere svitsjen. Det brukeren trenger på arbeidsplassen, er enheten avbildet nedenfor, kalt AMX5100 User Station ("brukerstasjon").

.

Her kommer UTP-kabelen inn fra svitsjen. Enheten fordeler signalene til brukerens eget tastatur, skjerm og mus. Porten merket "SUN" er for Sun-tastatur. Systemet støtter skjermoppløsning opptil 1600 ganger 1600 punkter.

For brukeren gir dette opplegget den samme direkte kontakten med serveren som om tastatur, skjerm og mus var koplet direkte på serverens egne utganger. AMX5000-svitsjen lar hver bruker velge hvilken server han skal koples til, over et grafisk brukergrensesnitt. De åtte brukerne kan arbeide mot hver sin server uten å forstyrre hverandre. Svitsjen kompenserer for kabelavstand og andre mulige signalproblemer.

AMX5000-svitsjen konfigureres over sin Ethernet-utgang ved hjelp av den Java-baserte programpakken AMWorks. Her legger man inn brukere, brukergrupper, servere og rettighetene hver bruker har til hver av serverne. Systemkonfigurasjonen lagres på fil for enkel gjenopprettning, og det føres kontiinuerlig systemlogg. AMIQ-adapteren gir hver server en unik identitet i systemet, slik at servere kan flyttes uten å måtte konfigureres på nytt i systemet.

Til toppen