BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mer fleksibel driveroppdatering i Suse Linux

Novell har annonsert en prosess som skal gjøre installasjon og oppdatering av enhetsdrivere enklere i Linux.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. mai 2006 - 10:41

Novell annonserte i forrige uke en prosess som selskapet mener vil løse kompatibilitetsproblemer knyttet til enhetsdrivere for Linux.

Den nye driverprosessen skal gjøre det mulig for kundene å oppdrive tredjeparts drivere uavhengig av Novells kjerneoppdateringer. Produktleverandører skal kunne tilby nye drivere og driveroppdateringer for produktene sine til kunder direkte og transparent, på en måte som skal være komplett integrert med leveringen og supporten av Suse Linux Enterprise. Men også andre Linux-distributører ønskes velkommen til å delta.

Kurt Garloff, sjefarkitektur for Linux hos Novell, sier i en pressemelding at selskapet forsatt vil støtte de som levere åpen kildekode-drivere til kernel.org for lansering direkte i Novells Linux-produkter, men at den nye prosessen vil fylle et tomrom.

Novell mener også at den nye prosessen vil være med på å forenkle bruken av Linux og at dette vil bidra til større interesse for operativsystemet.

- Novells driverprosess vil bidra til å gi Linux ytterligere bevegelsesmengde innen bedriftsmarkedet fordi den i stor grad reduserer kompleksiteten ved å muliggjøre tilkobling av nye enheter mellom kjerneoppdateringene. Kunder kan nå oppdatere til de nyeste driverne for maskinvaren sin, uten kostnadene og ressursene knyttet til å bygge kjernen på nytt eller å vente på patcher til kjernen, sier Reza Rooholamini, direktør for Enterprise Solutions Engineering i Dell, i en pressemelding.

Novells nye Linux-driverprosess vil være inkludert i Suse Linux Enterprise 10 når den blir klar for levering i løpet av sommeren. Dessuten er den allerede tilgjengelig for Suse Linux Enterprise Server 9 SP3.

Oppdateringsverktøy som YaST vil kunne installere oppdaterte drivere på lik linje blant annet sikkerhetsoppdatering til annen programvare, enten automatisk eller som en interaktiv prosess sammen med brukeren.

Mer informasjon om Novells Linux Driver Process, finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.