JUSS OG SAMFUNN

Mer for Whitbread-fansen

Var du en av de mange tusen som ble hypnotisert av Whitbread-seilasen - takket være en fantastisk nett-dekning? Nå er det på'n igjen - denne gang med gale soloseilere, skriver Spray GKs Jan Omdahl.

Jan Omdahl
2. okt. 1998 - 09:06

Du leste kanskje digi.nos intervju med Whitbread-skipper Knut Frostad forleden? Som sjef på Innovation Kværner ble Frostad kjent for nettbrukere over hele verden som fulgte "direktesendingen" fra verden rundt-seilasen gjennom e-postbulletiner, video og bilder fra båtene, oppdaterte satellittkart og annet snacks.

Det var den mest vellykkede demonstrasjon av nettet som journalistisk underholdningsmedium jeg har sett - noe jeg også skrev i en Stjernestreif i februar (se lenke i margen til høyre).

Nå er det på'n igjen. Ikke med med Whitbread - det er lenge til neste race (som vil gå under navnet Volvo Ocean Race) - men med Around Alone (se peker til nettstedet i margen til høyre). Det er som navnet antyder en verden rundt-seilas for de virkelige gærningene; de som seiler alene.

Nettstedet er utviklet av Quakka Sports, som også stod bak Whitbread-tjenesten. Det betyr mye, dypt og jevnlig oppdatert innhold med tekst, bilder og "voice-mail" fra båtene.

Ingen norske båter er med denne gangen, men det er sikkert mulig å bli avhengig likevel...

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.