Mer funksjonalitet og minne i ny Palm Treo

Mer funksjonalitet og minne i ny Palm Treo

Palm har annonserte en ny smarttelefon rettet mot konsumentmarkedet. Mer minne er blant nyhetene.

Palm annonserte i går smarttelefonen Treo 680, en modell selskapet primært retter mot ny brukere. Modellen støtter dataoverføring over telenettet med blant annet Edge-teknologien.

Modellen vil både selges direkte fra forhandlere og gjennom mobiloperatører. Palm oppgir ingen pris, men analytikere har ifølge IDG News Service anslått at utsalgsprisen blir omtrent 200 dollar når den kommer på markedet om en måned tid. Palm tror omtrent 20 mobiloperatører globalt vil tilby modellen innen juni neste år. Om dette inkluderer noen norske operatører, er ikke kjent.

Modellen har intern antenne og skal være mindre og slankere enn dens forgjengere, i hvert fall i USA. Den leveres med en skjerm som støtter en oppløsning på 320x320 piksler.

Palm har publisert begrenset med tekniske detaljer om enheten, men oppgir at den vil leveres med 64 MB minne som er tilgjengelig for brukeren, i tillegg til inntil 2 GB gjennom ekspansjonskort. Ifølge IDG vil den ha en 312 MHz prosessor fra Intel. Denne har støtte for flere samtidige Bluetooth-forbindelser.

Synkroniseringsmulighetene omfatter nå også kontakter, i tillegg til e-post og kalender. SMS- og MMS-funksjonaliteten skal være forbedret, og nettleseren, Blazer 4.5, skal være raskere ved at den tar i bruk smartere regler for mellomlagring og visningsmodus tilpasset skjermstørrelsen.

Telefonen kan brukes til å streame musikk, blant annet fra Yahoo! tjenester, spiller av MP3-filer og administrere og dele fotoalbum.

Programvaren støtter blant annet redigering av Word- og Excel-dokumenter, samt visning av PDF- og PowerPoint-filer. I tillegg skal det følge med programvare spesielt tilpasset tjenester som Google Maps, eBay og Flickr.

Til toppen