Mer Google-ros til Facebook Home

Sjefsdesigner synes det nye Android-skallet er flott.

Mer Google-ros til Facebook Home
Mark Zuckerberg og Facebook lanserte Facebook Home i begynnelsen av april i år. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Dersom Facebook Home-skallet til Android, som Facebook lanserte for en knapp måned siden, faktisk var et forsøk på å frarøve Google litt av makten det har over Android, så virker det ikke som at Google er nevneverdig bekymret. Tvert imot har Facebook Home blitt bedre mottatt av Google-ledere enn av den gjennomsnittlige Android-bruker.

Allerede har Googles styreformann, Eric Schmidt, rost Facebook for å utnytte de mulighetene som Android er ment å tilby.

Nå får Facebook ytterligere ros av direktøren for Android-brukeropplevelsen hos Google, Matias Duarte.

– Den nye Facebook Home er utrolig velpolert og viser omtanke for designdetaljer, og det kom ikke fra en maskinvareprodusent, sier Duarte til ABC News.

Matias Duarte er Googles direktør for brukeropplevelsen i Android.
Matias Duarte er Googles direktør for brukeropplevelsen i Android. Bilde: Google+

– Med Home-opplevelsen har de gjort en fin jobb med å uttrykke Facebook-opplevelsen, men også mye av Google-designopplevelsen med Ice Cream Sandwich var også på plass, forteller Duarte.

Han skal også ha sagt at det faktum at Facebook Home erstatter mye av hjemmeskjerm-opplevelsen til Android, ikke plager ham. Det er heller regelen enn unntaket at leverandører av Android-enheter forsøker å få produktene sine til å skille seg ut i mengden ved å erstatte det ordinære Android-brukergrensesnittet med et eget skall.

HTC First er foreløpig den eneste mobilen som leveres med forhåndsinstallert Facebook Home. Dette leveres på toppen av en ren Android-installasjon, uten HTCs vanlige Sense-grensesnitt.

Men flott design eller ikke – Facebook Home har ikke blitt spesielt godt mottatt de drøyt 14 000 som har gitt appen en karakter i Google Play Store. Brukerne er ikke nødvendigvis negative til ideen, men oppgir at de ikke synes gjennomføringen holder mål.

Facebook Home har så langt blitt lastet ned mellom 0,5 og 1 million ganger.

    Les også: