Mer Java fra IBM

Et nytt programmeringsverktøy er på trappene hos IBM. Verktøyet skal brukes til å konstruere plattformuavhengige java applikasjoner.

Et nytt programmeringsverktøy er på trappene hos IBM. Verktøyet skal brukes til å konstruere plattformuavhengige java applikasjoner.

Det nye programmeringsspråket skal også gjøre det enkelt å lage skreddersydde programpakker for nøkkelindustrier. Dessuten blir det mulig å konstruere Java-pakkeløsninger der programmene kommuniserer med hverandre på samme måte som i feks. Microsoft Office. Problemet med å få opp farten på Java-programmene er dessuten prioritert.

-Jeg vet at det jobbes intenst med å få opp farten på Java applikasjonene. Problemet er å skaffe gode nok kompilatorer, sier Frode Aarheim som er produktsjef for OS2 i IBM Norge. Han inrømmer at han ikke er noen ekspert på Java, men tilkjennegir at han absolutt har troen på at javaspråket etterhvert vil bli en felles standard.

-Om noen få år tror jeg Java vil være den eneste standarden. Deretter kan vi viderutvikle oss sammen, sier Aarheim som selvfølgelig god grunn til å forgude java tekonlogien; OS2 er et av de eneste operativsystemet som har støtte for Java i operativsystemet.

-Vi er et langt skritt foran konkurrentene når det gjelder implementering av Java. Dette er en av grunnene til at jeg har såpass stor tro på OS2, avslutter OS2 sjefen.

Til toppen