KARRIERE

Mer makt til Rometty

IBMs sterke dame får nytt verv.

IBMs toppsjef, Ginni Rometty, blir ny styreleder i selskapet etter at Sam Palmisano takket for seg. Hun er dermed den første kvinnelige toppsjef og styreleder i det mektige IT-selskapet.
IBMs toppsjef, Ginni Rometty, blir ny styreleder i selskapet etter at Sam Palmisano takket for seg. Hun er dermed den første kvinnelige toppsjef og styreleder i det mektige IT-selskapet. Bilde: Asa Mathat, Wikimedia Commons
26. sep. 2012 - 11:25

IBMs toppsjef Virginia «Ginni» Rometty ble tirsdag valgt til ny styreleder i selskapet og vil dermed inneha begge de to tyngste posisjonene i selskapet.

Rometty tok over etter Sam Palmisano ved årsskiftet, og ble den første kvinnelige toppsjefen i selskapets historie. Nå tar hun også over Palmisanos plass som styreleder i selskapet. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Hun vil ta over som styreleder med effekt 1. oktober og etter det vil ikke Palmisano ha noen posisjon i selskapet lengre.

En av Romettys største bragder var å integrere oppkjøpet av PriceWaterhouseCoopers Consulting i 2002. Dette var det største oppkjøpet noen sinne innen denne sektoren, og IBM fikk en konsulentavdeling på mer enn 100.000 personer etter kjøpet. Men forventingene til henne er store.

Mens hennes forgjenger satt ved roret, fra 2002 til 2012, skapte han 100 milliarder dollar i verdier til aksjonærene. Under Sam Palmisanos vakt solgte IBM sin PC- og printerdivisjon mens investeringene i analyse, programvare og høymargins produkter og tjenester økte kraftig. Hvilke store grep Rometty, som er IBMs 9. toppsjef, vil foreta vil fremtiden vise.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.