BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mer nedgang for Samsung

Stadig vanskeligere mobilmarked får skylden.

Galaxy Note 4 er Samsungs kanskje viktigste lansering denne høsten.
Galaxy Note 4 er Samsungs kanskje viktigste lansering denne høsten. Bilde: Samsung
7. okt. 2014 - 09:08

Samsung advarer at deres resultater for tredje kvartal 2014 vil være svakere enn ventet. Det kommer frem av en pressemelding fra selskapet (via The Verge).

Den koreanske giganten forventer at resultatet i Q3 2014 vil bli hele 60 prosent dårligere enn på samme tid i fjor. Inntjeningen er forventet til å ligge på 4,1 trillioner won, sammenlignet med 10,6 trilloner won på samme tid i 2013.

De samlede inntektene til Samsung ventes å ligge på 47 trillioner won, en nedgang på 20 prosent sammenlignet med fjorårets tredje kvartal.

Det er igjen det vanskelige mobilmarkedet som får skylden. På den ene siden: Knallhard konkurranse fra Apple og iPhone. Apples iPhone 6-modeller har fått en svært god mottakelse hos kundene, ikke minst i Kina er interessen svært stor.

På den andre siden er det nettopp kinesiske produsenter som legger stadig større press på Samsung, med Xiaomi i førersetet. Disse leverer gode produkter til en ofte mye lavere pris.

Også fallende TV-priser og reduserte leveranser av skjermer får skylden.

Samsung har én betydelig lansering rett rundt hjørnet, nemlig Galaxy Note 4, som vil gå direkte mot iPhone 6 Plus, og det blir interessant å se hvorvidt denne utgivelsen påvirker neste kvartal. 2014 har uansett vært ganske mørk for selskapet, med jevn nedgang i inntjening.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.