Mer nettutstyr for det digitale hjem

D-Link lanserer en rekke nettprodukter for det digitale hjem, fra IP-telefoni til underholdning.

D-Link lanserer en rekke nettprodukter for det digitale hjem, fra IP-telefoni til underholdning.

Den taiwanske leverandøren av nettverksutstyr D-Link fortsetter å satse på både bedriftsmarkedet og hjemmemarkedet, og opplever en stor grad av suksess, også i Norge.

Markedssjef Hans-Petter Hansen i D-Link Norge la fram tall for første kvartal som viser 24 prosent omsetningsvekst og 34 prosent enhetsvekst i forhold til samme kvartal i fjor. Den sterkeste framgangen er innen svitsjer og sikkerhetsutstyr for bedrifter – blant annet det trådløse overvåkningskamera som var premie i digi.nos spørrekonkurranse forrige uke (se artikkelen Vinn trådløst IP-kamera) – og trådløst utstyr for hjem og bedrift.

På hjemmemarkedet venter Hansen en eksplosiv vekst, grunnet en rekke nye produkter som vil dukke opp for det digitale hjem.

Et av produktene som ble lansert i første kvartal Hansen har tro på er en trådløs multimediespiller som fungerer som bindeledd mellom hjemmets datanettverk og tv, musikkanlegg og hjemmekino. (Se nærmere presentasjon i artikkelen Vinn en allsidig trådløs multimediespiller.)

I mai varsler D-Link en trådløs enhet med evnen til å prioritere bestemte typer trafikk, for eksempel spill og IP-telefoni, på det lokale nettkverket. Enheten, DGL4300, koster 1300 kroner eks mva og lar seg konfigurere med opptil 256 regler for å prioritere mellom pakker fra ulike applikasjoner.

Et apparat som kan forenkle nettoppsettet i hjemmet, er en trådløs ADSL-ruter som fungerer som både modem, ruter, svitsj og trådløst aksesspunkt, med innebygget DHCP-server og NAT-brannmur. Den støtter ADSL, ADSL2 og ADSL2+. Prisen er oppgitt til 775 svenske kroner eks mva.

For IP-telefoni i hjemmet kommer løsninger som frigjør telefonien fra PC-en. Her er det fire produkter, to «VoIP Gateway» (henholdsvis med og uten trådløs nettkobling) og to IP-telefoner som kan kobles rett på en Ethernet-kabel. Gateway-ene har fire vanlige nettutganger, og kan dessuten koples til opptil to telefonapparater av den gamle analoge typen.

På et mer visjonært plan, viser D-Link denne plansjen, der dagens multimediespiller er supplert med en rekke tilleggsprodukter, som multimediespillere med DVD og/eller harddisk, en trådløs multimedieserver, en trådløst tilkoblet disk for å samle alle typer filer, og en trådløs musikkspiller til kjøkkenet. I tillegg kommer en bærbar multimediespiller.

    Les også:

Til toppen