BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mer penger skal sikre fusjon

Penger hjelper alltid på en beslutning, mener Deutsche Telekom som vil legge kontanter på bordet for å bedre fusjonstilbudet med Telcom Italia.

Frode Eriksen
18. mai 1999 - 06:02

Deutsche Telekoms fusjonstilbud på vel 11,85 euro per aksje i Telecom Italia består nemlig bare av aksjer i eget selskap. Tilbudet anses derfor som dårligere enn det rene oppkjøpsforslaget fra italienske Olivetti på 11,5 euro der vel halvparten er kontanter, selv om beløpet er mindre.

Derfor diskuterer en i Deutsche Telekom nå spørsmålet om å legge til et kontantbeløp i et håp om at dette skal få aksjonærene i det italienske teleselskapet til å bestemme seg for tysk overtakelse fremfor italienske Olivetti. Kilder sier til The Wall Street Journal at et slikt tilbud blir offentliggjort før 21. mai, som er Olivettis frist til Telecom-aksjonærene for å gi tin tilslutning til oppkjøpet.

Deutsche Telekoms aksjebud verdsetter det italienske teleselskapet til 90,1 milliarder dollar. Teleselskapets rådgiver mener aksjer og obligasjoner som en del av tilbudet vil gjøre det mer attraktivt.

Det tyske teleselsapet har ikke kommentert disse ryktene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra