BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mer penger til Red Hat

Som den foreløpig siste i rekken, annonserte Dell denne uken at selskapet har investert i Linux-distributøren Red Hat Software. Dette er første gang Dell investerer i et privateid selskap.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. apr. 1999 - 14:52

Dells investering i Red Hat Software utgjør den første investeringen selskapets Direct Invest-divisjon har gjort. Direct Invest, som nylig ble opprettet, skal lete fram interessante investeringsobjekter innen blant elektronisk handel og lagringsteknologi.

Når Dell nå investerer et ukjent beløp i Red Hat, betyr det også at selskapene vil utvikle et tettere samarbeid, ikke minst når det gjelder å få Linux til å kjøre pent på Dell sine maskiner.

Dell er langt ifra det første store IT-selskapet som investerer i Red Hat Software. Tidligere har blant annet Intel, Netscape, Oracle, Compaq, IBM og Novell gjort det samme.

Samtidig med denne annonseringen, fortalte en talsmann for Dell at selskapet har undertegnet en kontrakt med en større amerikansk klesprodusent om levering av 1250 kontor-PC-er utstyrt med Linux som operativsystem. Dette må regnes som en svært stor ordre innen Linux-verdenen - foreløpig.

(Kilder: Reuters, News.com, The Register)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.