Mer rasisisme på norske nettsteder

Politiets sikkerhetstjeneste registrerer både blogger og nettsteder.

Mer rasisisme på norske nettsteder

Politiets sikkerhetstjeneste registrerer både blogger og nettsteder.

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) registrerer at det er et økende antall blogger og nettsteder med rasistisk og truende innhold i Norge.

PST kartlegger kontinuerlig ekstreme miljøer i Norge, men ser foreløpig ingen kobling mellom bloggerne og høyreekstreme organisasjoner her til lands.

– Så langt har vi ikke påvist noe slikt i vår kartlegging, sier fungerende informasjonsdirektør Martin Berntsen i PST til Aftenposten.

En 25 år gammel mann som er siktet for å ha drept en norsksomalier på Heimdal i Trondheim, har ifølge Adresseavisen kommet med innvandringsfiendtlige ytringer i flere nettdebatter. PST er derfor blitt trukket inn i saken. Men så langt er det ikke påvist noen kobling mellom 25-åringen og høyreekstreme organisasjoner.

Berntsen sier at internett blir en stadig mer sentral arena for ekstreme synspunkter, men tror ikke at nettaktiviteten fører til vekst i det høyreekstremistiske miljøet. Han viser til at høyreekstremistiske organisasjoner det siste året har hatt lav aktivitet i Norge.

    Les også:

Til toppen