FORBRUKERTEKNOLOGI

Mer regnekraft i ny GPS fra Navigon

Ruteberegning skal gå langt raskere med Navigons nye toppmodell.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. feb. 2008 - 08:12

Navigon, en av utfordrerne i navigasjonsmarkedet som domineres av leverandører som Tomtom og Garmin, kunngjorde i går at selskapet vil lansere en ny toppmodell på det norske markedet i slutten av april.

Den nye GPS-navigatoren, Navigon 8110, skal blant annet være utstyrt med en kraftigere prosessor, mer minne og bedre grafikkakselerator. Skjermen er på 4,8 tommer.

- Du skal registrere en særdeles kronglet rute, hvis du skal presse 8110 til å bruke mer enn 3 sekunder på å beregne en 500 km kjøretur, sier Allan Friis, country manager for Danmark og Norge i Navigon, i en pressemelding.

Programvaren i den nye navigatoren skal bygge på en ny og mer effektiv kjerne, i tillegg til at den sammen med maskinvaren støtter funksjonalitet som MP3-spiller, bildevisning og overføring av navigasjonsinstruksjoner, telefonsamtaler og musikk til bilradioen via en FM-sender.

8110 skal også kunne synkroniseres med adresseboken i Microsoft Outlook.

Funksjonalitet som «fotorealistisk» gjengivelse trafikale knutepunkter skal ha blitt utvidet med gjengivelse av avkjørsler fra europeiske motorveier. En funksjon som Navigon kaller Filassistenten, har kommet i en ny utgave som er tildelt mer plass på skjermen og som bedre skal kunne vise kommende behov for filskift lengre fremme på ruten.

I tillegg skal pakken for trafikkmeldinger (TMC - Traffic Message Channel) ha blitt mer presis og tilbys nå også gratis i Frankrike og Storbritannia, i tillegg til i Tyskland.

Navigon 8110 har en veiledende utsalgspris på 3999 kroner, noe som skal inkludere oppdaterte kart over 38 europeiske land.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.