Mer serverkapasitet med ny type minnemodul

Micron lover raskere servere med DDR3 LRDIMM-minne.

Minnemoduler av typen LRDIMM fra Micron.
Minnemoduler av typen LRDIMM fra Micron.

Micron lover raskere servere med DDR3 LRDIMM-minne.

Micron kunngjorde i forrige uke at selskapet har produsert verdens første DDR3 LRDIMM (load-reduced, dual-inline memory module). Selskapet har startet testproduksjon av 8 GB-moduler nå og skal lansere 16 GB-moduler i 2010.

LMDIMM har to klare fordeler framfor blant annet dagens RDIMM-produkter. Det gjør det mulig å installere mer minne per prosessor i systemet, og det reduserer belastningen på bussen mellom minne og prosessorer. Disse to egenskapene henger nøye sammen.

Ifølge Micron vil en typisk, RDIMM-basert server i dag kunne forsynes med opptil tre quad-rank RDIMM-er på 16 gigabyte per prosessor, Det samme systemet vil kunne utstyres med ni tilsvarende LRDIMM-er per prosessor, noe som øker minnekapasiteten per prosessor fra 48 til 144 gigabyte.

Microns ny LRDIMM-er skal redusere lasten på systembussen med 50 prosent for dual-rank-moduler og 75 prosent for quad-rank-moduler, sammemnlignet dagens RDIMM-produkter. Dette åpnes blant annet ved å ta i bruk en iMB-brikke (Isolation Memory Buffer) i stedet for et register.

Rank-ordningen for minnemoduler er beskrevet nærmere her.

Ved å redusere belastningen på bussen, gjør LRDIMM-ene det mulig for servere å håndtere overføring av data ved høyere frekvenser enn tidligere, noe som skal bidra til å øke den generelle ytelsen til systemet.

LRDIMM-ene til Micron tar i bruk 2 gigabit DDR3-minnebrikker laget med 50 nanometers prosessteknologi. Brikkene skal kunne benytte en driftsspenning på 1,35 volt.

Minnemoduler av typen LRDIMM fra Micron.
Minnemoduler av typen LRDIMM fra Micron.
Til toppen