Mer sikkerhet og bedre WAN fra Juniper

I Norge satser Juniper spesielt på sikkerhet og WAN-optimering, forteller Hans-Petter Hansen.

I oktober i fjor forlot Hans-Petter Hansen sin stilling i D-Link, og gikk over til en annen leverandør av nettverksutstyr, Juniper Networks. Mens D-Link har en kombinert forbruker- og bedriftsprofil, satser Juniper entydig på bedriftsmarkedet. Hansen er Junipers kanalansvarlige for Norge, Danmark og Island.

– Juniper ble etablert i 1996, og er bare en tidel av Cisco. Likevel oppfattes vi som Cisco-konkurrrent. Juniper har utviklet seg fra å være nisjeleverandør av kjernerutere til operatører, til allsidig leverandør av rutere og sikkerhetsutstyr til operatører og store bedrifter, sier Hansen.

Det Hansen er mest opptatt av å få fram på det norske markedet, er sikkerhetsutstyr som brannmurer med snokvarsling, opplegg for enhetlig trusselvern (kjent som UTM for «unified threat management»), samt løsninger for SSL VPN og for skjerpet tilgangskontroll. Der Cisco snakker om NAC («network admission control») tilbyr Juniper UAC («unified access control»).

– Innen UTM samler vi løsninger mot virus og spionvare fra flere leverandører, blant dem Kaspersky og Symantec. Når det gjelder adgangskontroll har vi løsninger fra lag tre til lag sju. Foreløpig mangler vi lag to, slik at vi ikke kan stoppe trafikk på portnivå. Et oppkjøp vi har gjort, vil gjøre oss i stand til å tilby også det.

Løsningen er kjøpt av justis- og politimyndigheter. En viktig detalj er at også forbindelsen mellom den påloggende PC-en og kontrollinstansen krypteres gjennom en VPN-forbindelse.

Et annet viktig område er WAN-optimering.

– Når man må ty til forbindelser over Internett, går det ikke alltid så fort som man kunne ønske. Ofte er ikke båndbredde det største problemet. Med [Microsofts e-postserver] Exchange er dilemmaet tidsforsinkelse og «chattiness». Det løses ikke med mer båndbredde, men med cache, ved å bli flinkere til å forutse det neste serveren vil bli spurt om, med komprimering og med tjenestekvalitet på ruteren.

Junipers referansekunde i Norge på WAN-optimering er Statoil.

– De hadde problemer med Sharepoint fra Microsoft. Med Juniper-bokser og tjenester i hver ende økte de ytelsen tretti ganger, og fikk frigjort 96 prosent av båndbredden.

Fortsatt er det et viktig hull i Junipers assortiment.

– Svitsjer har vi ikke. Vi vil ha en løsning om et par års tid. Men per i dag, i sikkerhetsløsningene våre blant annet, er vi ikke avhengig av å kontrollere hvilken svitsj brukeren har. Det innebærer at vår adgangskontroll ikke krever tilsvarende store investeringer som for eksempel NAC fra Cisco.

Til toppen