RESULTATERFINANS

Mer søppel for Nokia

Lånemarkedet frykter oppkjøp.

Nokias toppsjef, Stephen Elop, må bare konstatere at selskapets obligasjonslån sklir lengre og lengre ned i søppel-kategoriene til kredittrating-byråene.
Nokias toppsjef, Stephen Elop, må bare konstatere at selskapets obligasjonslån sklir lengre og lengre ned i søppel-kategoriene til kredittrating-byråene. Bilde: Jin Lee/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
8. juli 2013 - 08:09

Nokia kjøpte forrige uke alle aksjene i Nokia Siemens Networks fra sin tidligere partner Siemens for 1,7 milliarder euro eller 13,4 milliarder norske kroner. Mens aksjemarkedet feiret oppkjøpet med en oppgang for Nokia-aksjen på Helsinki-børsen, er obligasjonsmarkedet noe mer skeptisk.

Selv om Nokia Siemens Networks tjener penger, er obligasjonsmarkedet skeptisk til oppkjøpet.

Ifølge Bloomberg News har Standard & Poor`s kuttet sin rating fra B+ til BB-, noe som er fire grader under såkalt investment-grade. Dette plasserer Nokias obligasjoner godt nede i det som kalles søppelstatus. Dette gjør blant annet at obligasjonene ikke kan kjøpes av pensjonsfond og andre som er redd for sikkerheten.

Rating-selskapet, som gir karakterer på obligasjonslån etter hvordan de bedømmer utstederens evne til å betale tilbake, tror at Nokias kontantbeholdning kan falle til 1,3 milliarder euro i løpet av året. Da den nye ratingen ble kjent i Helsinki fredag falt selskapets aksjekurs med 2 prosent. En av årsakene er at selskapet vil måtte betale mer for fremtidige låneopptak i verdens kapitalmarkeder.

Nokia har 5,27 milliarder euro, knapt 42 milliarder norske kroner, i gjeld. Det er ventet at de andre kredittrating-byråene, Fitch og Moodys, også vil kutte ratingen i løpet av kort tid.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.