BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mer tid for pasienten

En Intranett-løsning fra Telenor Bedrift, First Eir, er det delvise svaret fra Telenor på helseminister Gudmund Hernes' handlingsplan mot år 2000. Intranettet skal sørge for informasjonsflyt i det norske helsevesenet.

Frode Eriksen
6. mai 1997 - 14:45

Nettstedet First Eir skal gi alle innen helse og sosialsektoren i Norge mulighet til å jobbe og utveksle informasjon uavhengig av profesjon og geografi. Et fagpanel vil tilby assistanse på spisskompetanse innen områder som helse og sosialjuss, etikk, atferdsproblematikk, medisin, psykologi og IT.

- I praksis betyr dette at helse og sosialpersonell uansett hvor de måtte befinne seg får tilgang til den den samme kompetansen som han eller hun skulle ha jobbet på en større institusjon. Intranettet First Eir er vårt bidrag til et mer effektivt og slagkraftig helse og sosialtilbud i Norge, sier administrerende direktør i Telenor Allianse, Kjell Rune Nakkestad.

Løsningen har god sikkerhet mot uautorisert tilgang og tilfredssstiller de krav til sikkerhet som Datatilsynet stiller i konsesjonsvilkårene. Telenor har ansvaret for at sikkerhetsmessige hensyn blir ivaretatt og at tjenesten er stabil og tilgjengelig. Navnet "Eir" kommer av den norrøne gudinnen for helse og helbredelse.

Nakkestad sier at intranett-løsningen er et svar på deler av helse-statsråd Gudmund Hernes' handlingsplan mor år 2000 hvor to av satsingsområdene er "Nettverk og informasjonsutveksling" og "Forskning, utdanning, opplæring og kompetanseutvikling".

First Eir er en del av programvarefamilien First Software, som ble etablert av Telenor Bedrifts tidligere i år. Blant tilbudene på Intranettet er e-post, oppslagstavler, diskusjonsgrupper og fagpanel. First Eir bygger på kommunikasjon via Telenor InterLAN eller ISDN, hvor den enkelte kommune eller sykehus opprettet abonnement på nettverksforbindelsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.