JUSS OG SAMFUNN

Mer trøbbel for Intel i Sør-Korea

Sør-Korea er det tredje landet som formelt anklager Intel for lovstridig konkurranse.

12. sep. 2007 - 08:06

Det sørkoreanske konkurransetilsynet, kjent som «Korean Fair Trade Commission», har fullført to års etterforskning, og konkluderer med at Intel har brutt landets konkurranselover.

I 2005 fikk Intel en tilsvarende anklage rettet mot seg i Japan. I juli konkluderte en etterforskning gjennomført av konkurransemyndighetene i EU med at Intel også der har brutt loven.

Anklagen i Sør-Korea går ut på at Intel har brukt ulovlig metoder for å få produsenter av datamaskiner til å velge Intel-prosessorer framfor AMD.

Intel avviser anklagen, og vil gå tjenestevei for å overbevise tilsynet om at de tar feil. Dersom det fører fram, vil saken overlates til rettsapparatet.

Tilsynet har ikke sagt noe om hva slags straffetiltak Intel kan vente seg. Ifølge et nyhetsbyrå kan en innstilling om straff ventes fra tilsynet i oktober.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.