Mer TV-problemer for Microsoft

Microsoft er som regel forsinket med nye operativsystemer. Vanligvis venter kundene, men ikke når de heter AT&T og Chello.

Microsoft arbeider for å komme seg inn i den neste datamaskinen mange av oss skal kjøpe: den digitale TV-boksen. Men en forsinkelse med programvaren selskapet skulle levere truer nå stadig mer av Microsofts forsøk på å levere operativsystem nummer to til huset ditt.

digitoday.no skrev i forrige uke om problemene Microsoft har fått med UPC, det største kabelselskapet i Europa. Les om Microsofts kamp med UPC: Microsoft kan tape enorm TV-kontrakt. Nå viser det seg at også AT&T skulle kjøpe TVboks-programvare fra Microsoft, skriver Wall Street Journal.

Kontrakten med AT&T, som skal dele ut 10 millioner digitale TV-bokser, er en hjørnesten i Microsofts satsing. Microsoft fikk blant annet kontrakten fordi selskapet investerte fem milliarder dollar i AT&T. I tillegg til programvare, arbeider Microsoft også med en egen prosessor til TV-bokser. Les om Microsoft Solo2:Microsoft planlegger sin egen prosessor

Forsinkelsen har ført til at AT&T ikke kan sette i gang første prøveprosjekt med de nye boksene før begynnelsen av neste år.

Konkurrentene, Oracle-eide Liberate Technologies og OpenTV sier de er ferdige, noe som gjør at UPC skal teste deres programvare som mulige erstatninger for Microsofts systemer.