Mer Unix-støtte i neste Windows-server

Den kommende utgaven av Microsofts Windows Server vil ha mer støtte for miljøer som også benytter blant annet Linux.

Microsoft har lenge tilbudt pakken Services For Unix til selskapets Windows Server-produkter. Denne består av verktøy som skal hjelpe brukerne med å integrere Windows- og Unix-baserte maskiner. Tidligere kostet verktøyene penger, men pakken er senere blitt fritt tilgjengelig for Windows-kundene.

Nå går selskapet et skritt videre og planlegger å integrere noen av verktøyene i Windows Server 2003 R2, en oppdatert utgave av Windows Server 2003, som nå er tilgjengelig i en testutgave, «Release Candidate 0», og som ventes å bli lansert innen slutten av året.

Ifølge News.com planlegger Microsoft ikke nye versjoner av det selvstendige Services For Unix-produktet (SFU).

Samm DiStasio, direktør for Microsofts Windows Server-enhet, har ifølge News.com sagt at det er snakk om mer enn å installere noen få komponenter fra SFU på harddiskene til Windows Server-baserte maskiner. Verktøyene skal ha blitt tettere integrert med operativsystemet.

    Les også:

R2-utgaven skal ifølge DiStasio inkludere en ny arkitektur som lar programvare ta i bruk programmeringsgrensesnitt for både Windows og Unix, selv om den kjøres på Windows.

Tidligere var hensikten med SFU å hjelpe kundene å flytte Unix-programvare over på Windows-plattformen. Nå ser Microsoft at blandete miljøer trolig er kommet for å bli.

- Jeg mener det gir dem verktøyene for å migrere til Windows og for å sameksistere, hvis de mener at det er deres endelige avgjørelse, sier DiStasio.

Blant annet problematikk knyttet til identitetshåndtering på tvers av plattformene skal kunne løses enklere med verktøyene som gjøres tilgjengelig i R2-utgaven av Windows Server 2003.

Til toppen