ANALYSER

Mer vanntett i mobiltoppen

Flere velger smartmobil som tåler litt.

Sony Xperia Z1 tåler å bli brukt under vann, riktignok begrenset til 1,5 meters dybde.
Sony Xperia Z1 tåler å bli brukt under vann, riktignok begrenset til 1,5 meters dybde. Bilde: Sony
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. feb. 2014 - 13:50

Smartmobiler er avansert teknologi som ikke tåler all verdens av ytre påkjenninger. Derfor finnes det et stort marked for beskyttelsesskall til telefonene – noe som nødvendigvis ødelegger hele utseendet, men også en del enheter som tåler det aller meste. De sistnevnte er beregnet for tøff bruk, kalles gjerne for «rugged phones» eller «tough phones» og dukker i praksis aldri opp i toppen av salgslistene.

Det gjør derimot en kategori smartmobiler som både er relativt solide og har utseende i behold. Dette er ikke telefoner for de virkelig utfordrende forholdene, men er tåler likevel å være ute i litt vær og vind. I topplisten over smartmobiler solgt gjennom NetComs salgskanaler i januar, er to slike enheter på vei oppover på listen.

Sony Xperia Z1 har klatret opp på en sjetteplass, mens Samsung Galaxy S4 Active nå innehar sjuendeplassen. Foran disse er det et felt som virker nærmest umulig å trenge inn i. Dette består av Apples tre gjenværende iPhone-modeller, den nye utgaven av Samsung Galaxy S4 (LTE+), i tillegg til Samsung Galaxy Note 3.

– Nordmenns mobilsmak endret seg ikke i januar, men derimot legger vi merke til at det ligger to vanntette mobiler på topp-ti-listen. Både Sony Xperia Z1 og Samsung Galaxy S4 Active er svært gode smarttelefoner som i tillegg klarer seg godt gjennom en norsk vinter med snø og blest, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom, i en pressemelding.

De mest solgte smartmobilene gjennom NetComs salgskanaler i januar 2014:

1. (1) Apple iPhone 5S

2. (3) Samsung Galaxy S4 LTE+

3. (4) Apple iPhone 5C

4. (2) Samsung Galaxy Note 3

5. (5) Apple iPhone 4S

6. (7) Sony Xperia Z1

7. (8) Samsung Galaxy S4 Active

8. (9) Samsung Galaxy S3 LTE

9. (6) Apple iPhone 5

10. (10) Samsung Galaxy S4 Mini

Tallet i parentes er plasseringen i desember.

Sony Xperia Z1 er den eneste telefonen på topp ti-listen som ikke er levert av enten Apple eller Samsung. Apple iPhone 5, som nå ligger på niende plass, er en utgått modell som Apple ikke lenger tilbyr.

    Les også:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.