RESULTATERFINANS

Mer verdt enn Norsk Hydro

Voldsom interesse for Dropbox.

Dropbox-gründerne Arash Ferdowsi (t.v) og Drew Houston er blitt søkkrike på lagringsselskapet. Nå har de hentet inn en kvart milliard dollar for å vokse mer i det lukrative bedriftsmarkedet.
Dropbox-gründerne Arash Ferdowsi (t.v) og Drew Houston er blitt søkkrike på lagringsselskapet. Nå har de hentet inn en kvart milliard dollar for å vokse mer i det lukrative bedriftsmarkedet. Bilde: Dropbox
20. jan. 2014 - 08:17

Det amerikanske selskapet Dropbox, som lar kundene oppbevare filer i nettskyen, har skutt frem de siste årene. Stadig flere bruker den fikse tjenesten, som lett lar deg få tilgang til og dele dokumenter og filer.

Ifølge Wall Street Journal har selskapet hentet inn en kvart milliard dollar, 1,5 milliarder norske kroner, fra ventureinvestorer som vil bli med på festen. Prisen de måtte betale for aksjene tilsvarer en markedsverdi på svimlende 10 milliarder dollar, 61,2 milliarder norske kroner. Dette er mer enn hva aksjene til det norske industrikonsernet Norsk Hydro verdsettes til på Oslo Børs.

Hvem som har investert penger i selskapet er omgitt med et tykt slør av taushet, men ifølge kilder Wall Street Journal har snakket med skal det være flere eksisterende aksjonærer som har puttet ferske penger inn i selskapet. Siden 2011, da selskapet også hentet inn kapital, har verdien mer enn doblet seg. Hvordan selskapet gjør det finansielt er ikke godt å si - da de ikke plikter å avlevere offentlige regnskap. Men kilder sier at de forventer å omsette for 200 millioner dollar i 2013.

Kapitalen skal brukes for å posisjonere selskapet for bedriftsmarkedet. De skal ifølge den amerikanske finansavisen ha fire millioner bedriftskunder, som fremover vil få tilbud om en rekke ekstratjenester som skal gjøre det lettere, sikrere og bedre å dele bedrifters dokumenter via Dropbox sine løsninger. Totalt skal selskapet ha 200 millioner brukere.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.