Mer videoredigering fra Matrox

Matrox lanserte nylig to nye plattformer for sanntids videoredigering.

Matrox lanserte nylig to nye plattformer for sanntids videoredigering.

Matrox annonserte fredag i forrige uke at selskapets nye plattformer for sanntids videoredigering, RT.X100 Xtreme og RT.X10 Xtra er leveringsklare over hele verden.

Mens RT.X100 Xtreme av Matrox regnes som en ren profesjonell løsning, er RT.X10 Xtra beregnet for hjemmebrukere, skoler og andre som ønsker å lage video på en enkel måte.

    Les også:

Blant funksjonaliteten RT.X10 Xtra støtter, er Realtime SinglePass DV skanning og opptak, noe som skal halvere overføringstiden og redusere slitasjen på tape og kamera. Produktet støtte video fra VHS, S-VHS, Hi-8 og Video8 i tillegg til digital video.

RT.X10 Xtra tilbyr sanntids fargekorrigering med automatisk hvitbalanse og skreddersydde 3D-effekter som sfærer, kuber, bilde-i-bilde og lignende.

De ferdige resultatene overføres til alle videoformatene produktet støtter. I tillegg følger programvaren Sonic DVDit! SE med for å komponere DVD-plater. Prisen er 649 euro + mva.

Matrox RT.X100 Xtreme støtter det samme som RT.X10 Xtra, men tilbyr i tillegg blant annet sanntids DV-output, sanntids opptak av MPEG-2 og omkoding for DVD-komponering, mer avansert fargekorrigering, monitor for blant annet bølgeform og sanntids innstilling av fargemetning og lysstyrke.

Antallet 3D-effekter er i tillegg større, og det skal være mulig å redigere mange lag og effekter uten rendering.

RT.X100 Xtreme leveres med tre ulike programvarepakker. Den mest omfattende, som koster 1299 euro + mva, inkluderer både Adobe Premiere og Sonic ReelDVD Studio. Versjonen som inkluderer Adobe Premiere, men ikke Sonic ReelDVD Studio, koster 1159 euro + mva, mens versjonen som inkluderer Sonic ReelDVD Studio, men ikke Adobe Premiere, koster 1099 euro + mva.

Til toppen